OKULUMUZDA DERSLERİN DAHA ETKİN GEÇEBİLMESİ ADINA KULLANILAN YÖNTEM TEKNİK VE STRATEJİLERLE İLGİLİ TOPALNTI YAPILDI.

Okulumuzda hızla artan öğrenme ihtiyacının karşılanmasına ve eğitimin niteliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar başlatmıştır. Özellikle Öğretim programlarının yapılandırmacı yaklaşıma uygun olarak işlenmesi, sınıflarımızda fiziki ortamlarının iyileştirilmesi,öğrenme ortamlarının çeşitlendirilmesi, ders araç ve gereçlerinin geliştirilmesi, değişim ve geli şimi öğrenme ortamlarına yansıtma sorumluluğu olan yönetici ve öğretmenlere ilişkin yeterliklerin belir lenmesi ve eğitim çalışanlarının bireysel ve mesleki gelişimlerini desteklemeye yönelik modeller oluştu rulması bu çalışmalar kapsamında Okul Müdürü Harun ZENCİRCİ'nin sunumuyla topalntı yapıldı.
Özellikle  tüm öğretmen lerde bulunması gereken bilgi, beceri, tutum ve değerleri içeren sınıfa daha etkili aktarmak adına farklı yöntem tekniklerle öğrencilerimizde öğrenme ortamları zenginleştirerek kalıcı öğrenmenin sağlanması konusunda mutabık kalındı.

Öğretmenin görevini etkin ve verimli yürütebilmesi için okulun ve kendisinin gelişim ihtiyaçlarının karşılanmasına, kurumsal ve bireysel mesleki gelişim çalışmalarının bir biriyle ilişkili yürütülmesine yürütülmesi kararlaştırıldı.

Özellikle doğrudan yaşantı olması sebebiyle özellikle drama ve rol oynama gibi tekniklerin kullanılmasının öğrencide öğrenmeyi daha kalıcı hale getireceği konusunda karar kılındı.


Özellikle sınıflarda uygulanan iyi uygulama örnekleri sayılabilecek yöntem tekniklerle anlatılan verim alınan derslerde, etkinliklerde tüm öğretmenlere tecrübe aktarımı olması açısında öğlen araları küçük sunumlar yapılarak anlatılması talep edildi.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 5  kişi beğendi