MEB Ajanda Uygulaması ve DYS Kurulumu

Telefonunuzdan MEB Ajanda uygulamasını açın ve giriş ekranında TC Kimlik Numaranız ile beraber aktivasyon kodunu girerek MEB Ajandaya giriş yapınız. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra karşınıza gelecek olan bildirim iznini onaylayın. MEBBİS' e doğrulama kodu ile girmek için buradaki kodu kullanın.

1.ADIM

MEB ANAHTAR (MEB AJANDA) KURULUMU

- Kurum interneti dışından MEBBİS, E-Okul ve DYS'ye erişebilmek için MEB Anahtar (MEB Ajanda) uygulaması zorunlu hale getirilmiştir

NOT : Meb Ajanda kurulumunu yapmadığınız sürece MEB hattı dışından DYS ye giriş yapamazsınız.

Kılavuz : meb_iys_dosyalar/63/11/744388/dosyalar/2023_11/02112050_MEB-Ajanda-Klavuzu.pdf

2.ADIM

DYS KURULUMU

arama motorunda  DYS KURULUM yazdıktan sonra ilgili  ineternet adresinden DYS Katılımsız kurulum dosyasını bilgisayarınıza indiriniz.

- İndirdiğiniz kurulum dosyasına sağ tuş ile tıklayarak "Yönetici Olarak Çalıştır" seçeneği ile kuruluma başlayınız.

- Açılan menüde sol tarafta yer alan "İlçe / Okul DYS Kurulumu " seçeneğine tıkladıktan sonra sağ tarafta yer alan DYS Kurulumu Başlat düğmesine tıklayınız.

- Program yaklaşık 5 dk içerisinde kurulacaktır.

* Tüm bu adımlar bittiğinde bilgisayarınızdan sorunsuz bir şekilde DYS ye girebilir ve yazılarınızı imzalayabilirsiniz.